Farbex d.o.o. Sarajevo od dana osnivanja,2000. god. pa do danas, bilježi kontinuiran i pozitivan razvoj i svakim danom ima sve veći udio na tržištu u oblasti fasada i enterijera: žbuka, boja, lakova i tapeta.

Mi  distribuiramo kompletnu paletu proizvoda najpoznatijih njemačkih kompanija Caparol i Rasch i nudimo servis i savjetovanje za pravilnu primjenu njihovih proizvoda i sistema :  visokokvalitetne boje, lakovi, lasure, glet-mase i žbuke ,dekorativne zidne tehnike, tapete, fasadni sistemi, termoizolacioni sistemi (ETICS), industrijski epoksidni i poliuretanski  podovi, antikorozivna i protupožarne zaštita, sanacija betona, akustični sistemi i drugi materijali u završnom građevinarstvu.  Kod nas ćete pronaći ono što tražite, materijale  za najkvalitetniju zaštitu unutarnjih zidova i plafona.
Osim toga, nudimo razne  usluge za molere, restauratore, fasadere, projektante, arhitekte i stambenu industriju: od kolekcija boja, koncepata boja, tehničkih i dizajnerskih savjeta, digitalnih usluga, usluge mašinskog toniranja boja, lakova i žbuka u  širokoj paleti nijansi…

Caparol i Rasch povezuje mnogo zajedničkih pozitivnih stvari, ali  prije svega visoki kvalitet proizvoda, zbog kojih smo ih i izabrali za partnere.

Caparol sa poznatim logom šarenog slona je njemački lider u oblasti fasada, boja i lakova, sa Rasch je to isto postigao na njemačkom tržištu tapeta. Takođe, širom Evrope i svijeta, ta dva brenda su vodeći u svojim branšama i nosioci napretka i razvoja struke i najviših tehničkih standarda.

 Rasch je porodična kompanija sa stogodišnjom tradicijom kao i Caparol , i njima trenutno upravljaju pete generacije vlasnika.
Duga tradicija i istovremeno modernost i inovacije u radu ovih  velikih kompanija su jako uticale na nas kao obaveza, motiv i inspiracija u svakodnevnim aktivnostima.

Uspjeh traži jakog parnera.